Friday, March 13, 2015

6. päev - umbehead kookose laimi energiapallikesed

Kuna eile tassiti poest koju Rõõmu Kaubamaja rummikooke, mis on sigahead, siis pidin ma iseendaga ikka kohe eriliselt vaeva nägema. Ma saan uhke olla. Ma neid ei puutunud. Selle asemel tegin endale täna hoopis netist leitud retsepti järgi kookose laimi energiapallikesi. Mis on umbehead ja mille ka meie pere kõige pirtsakamad väga maitsvaks kiitsid. On ainult üks miinus. Ma ei suuda end neist eemal hoida :)

Kookose laimi energiapallikesed

200g pakk kivideta datleid, 80ml magustamata kookoshelbeid, 60 ml india pähkleid, 180ml mandleid, 3 laimi mahl, 3 laimi koor, näpuotsatäis soola

Kuna minul blender seda segu ei seganud, siis panin alustuseks mandlid ja india pähklid sellesse väiksemasse purustajasse. Siis lisasin laimi mahla ja koored. Vahepeal katsetasin kogu segu koos datlitega blenderisse panna, aga see oli lootusetu ettevõtmine. Siis lasin segu koos datlitega väiksemates kogustes selles segajas kenasti ühtlaseks massiks. Kookoshelbed panin kaussi. Segu veeretasin käes pallikesteks ja katsin kookoshelvestega. Panin külmkappi tahenema. Väga väga maitsvad said. Külmkapis säilivad õhukindlas karbis nädala.

No comments:

Post a Comment